måndag 1 november 2010

Inför Bursaspor- Manchester United

Imorgon klockan 20.45 svensk tid smäller det, Bursaspor tar sig an Manchester United på Bursa Ataturk Stadium och vinst för oss innebär ett säkrat avancemang i den största och mest hedersamma klubblagsturneringen som finns att vinna. Tidigare i veckan har Sir Alex prata om att ta med sig så bra trupp som möjligt och säkra segern i ett så tidigt stadie som möjligt för att kunna lägga mer fokus på ligaspelet. Precis som vi kan utläsa från tabellen nedan ser vårt utgångsläge bra ut, och den viktigaste matchen är mellan Valencia och Glasgow som spelas samtidigt på Estadio Mestalla. Segraren där är mest trolig att följa med United in i nästa turneringsfas.

1 Man United 3 2 1 0 2-0 7
2 Rangers 3 1 2 0 2-1 5
3 Valencia 3 1 1 1 5-2 4
4 Bursaspor 3 0 0 3 0-6 0

Matcher kvar av gruppspelsrundan:
Valencia - Rangers   2/11
Bursaspor - Man United  

Rangers - Man United   24/11
Valencia - Bursaspor  

Man United- Valencia 7/12  
Bursaspor - Rangers

Den trupp som Sir Alex tagit ut och förfogar över är stark men saknar någranyckelspelare som bland annat Ferdinand, Giggs och Rooney. Även Neville, Macheda, Owen, Anderson och Evans kommer att missa matchen, men medden bredd vi har på truppen, erfarenhet från viktiga matcher och hungern som finns hos spelarna tror jag att vi minst får med oss 1 poäng från Turkiet. United spelade en svår och tempofylld match i lördags mot Tottenham, och spelarna kommer säkert känna sig aningens slitna, men trots det hoppas jag på en stark första elva mot Bursaspor imorgon.

Van der Sar
Rafael-Brown-Vidic-Evra
Nani-Fletcher-Park-Scholes-Obertan
Hernandez
Bänk: Kuszczak, O'Shea, Smalling, Fabio, Scholes, Bebe, Berbatov
Kommentar: Även om jag hoppas mer på det än vad jag tror, så är det inte så stor chans att Sir Alex petar Berbatov till förmån för formstarke "Chicharito" Hernandez, men den gamla räven har ett par äss i rockarmen, och vore det inte bättre att Berbatov satt på bänken när rörelse och kämpaglöd är vad som behövs mot de fanatiska turkarnas fans på ett kokande Ataturk Stadium. Matchbilden kommer vara präglad av turkanas måsten. 3 poäng är livsviktigt för att de skall ha minsta chans att hänga kvar och United behöver inte vinna matchen, sålänge vi tar poäng. En jämn tillställning där vår egentliga överlägsenhet hamnar i skymundan då en taktisk match är troligare än en öppen sådan. Vår defensiv har skärpts ordentligt på sistone och ser riktigt bra ut samtidigt som vår offensiva del av laget börjat utnyttja de lägen som uppstått.


Matchtips: 0-1. Som jag skriver ovan blir matchen väldigt jämn och förmodligen en tillknäppt historia där den skottska taktiken besegrar turkisk passion. Eftersom jag har haft väldigt svårt att tippa målskyttar densenaste tiden drar jag till med Scholes som matchvinnare tillsammans med en stospelande Van der Sar mellan stolparna. 

Glory Glory Man United / Andreas


P.S Av någon anledning sker inte radbyte som det skall i denna text, jag ber er ha
överseende med detta. D.S

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas på det, men som sagt. Det är svårt att spela mot ett lag som behöver poäng :)

    SvaraRadera