fredag 12 november 2010

Inför Aston Villa - Manchester United

Tidig match på lördag och chans att sätta ytterliggare press på Chelsea. Vid vinst är avståndet krympt och Chelsea kommer få svettas mot Sunderland som är allt annat än en enkel motståndare med hete Gyan som ensam striker. Även om det är på Stamford Bridge. Skadeläget i vår trupp har väl inte direkt ljusnat och med Scholes avstängd tunnas truppen ut allt mer. Trots det har vi en bra startelva på lördag och som topplag får man räkna med upp- och ner gångar under en säsong. 


I veckan spelades ett av de allra tråkigaste derbyna på mycket länge och Uniteds spelare vill förhoppningsvis göra bot för sin slöa och intetsägande insats genom att prestera och ta med sig alla 3 poängen från Villa Park imorgon. Med en jubilerande Berbatov, en Nani som är tillbaka och ett mittlås som är stabilt och börjat bra ser förutsättningarna inför morgondagen bra ut. Mexikanaren Javier "Chicharito" Hernandez har dalat lite, men man kan inte ställa allt för höga krav på honom dels på grund av sin ålder men också för att det oftast, extrema undantag, oftast tar en säsong för en spelare att anpassa sig till det fysiska och snabba spelet i Premier League.


Nästa helg tar vi emot Wigan hemma så allt fokus kommer ligga på denna lördagens match och Sir Alex manar nog på sina spelare extra mycket så att de kan få en välförtjänt veckovila även om många av dem har landskamper som väntar. Darron Gibson säger att det bara kommer bli bättre och truppen inte är oroade trots den lite skakiga inledningen och matchen mot City senast.


"When we start playing well on a consistent basis… well, things are only going to get better. Nobody in the squad’s worrying too much." - Gibson


Van der Sar
Brown-Ferdinand-Vidic-Fabio
Park-Carrick-Fletcher-Nani
Hernandez-Berbatov
Bänk: Kuszczak, Smalling, O'Shea, Obertan, Gibson, Bebé, Macheda

Kommentar: Som jag skriver ovan är det en trupp som är tillräckligt bra för att besegra Villa och Villa dras även dem med en mängd skador. Faktum är att matchen på lördag är mellan Premier Leagues förtillfället mest skadedrabbade lag. Tyvärr är det inte i den toppen av tabellen någon av klubbarna vill ligga. Hela laget är bra och om Nani är 100% igen tror jag att portugisen kommer uträtta underverk på Villa Park. Hernandez kommer nog gräma sig över att inte få spela från start senast och vill visa Sir Alex att han är att räkna med. 

Matchtips: 0-2. Jag tror att det blir en seg match som vanligt mellan de båda lagen. Det var länge sedan det skjöts raketer och taken lyfte när Villa och United drabbade samma, och förra årets 0-1 förlust på Old Trafford var första matchen vi förlorat på 14 år mot Birmingham laget. Hernandez och Nani blir målskyttar. 

Glory Glory Man United / Andreas

1 kommentar: