tisdag 2 november 2010

Bursaspur vs Manchester United - My Verdict

Efter kvällens övertygande 3-0 seger borta mot desperata turkar samtidigt som Valencia gjorde detsamma mot Glasgows stolhet Rangers är vi så gott som klara för avancemang i Champions League. För att ta sig vidare krävs nu endast en poäng, men förhoppningsvis visar vi varför vi skall vara med och fajtas i den absoluta toppen av Europas finrum.

Som väntat tryckte turkarna på ordentligt i början och fansens engagemang och önskan om seger gjorde att stämningen på Ataturk Stadium var på topp. Våra spelare såg aningens osäkra ut inför scenariot som utspelade sig framför deras trots tidigare möten mot turkiskt motstånd. United skapade dock matchens första chans genom Patrice Evras ständigt offensiva löpningar på vänsterkanten men fransosens inlägg förvaltades inte bättre av Berbatov än att nicken hamnade hos målvakten.

Bursaspors bästa spelare var den kvicke och påhittiga Volkan Sen som skapade en del halvchanser mot United försvaret men Van der Sar stoppade alla försök och i och med Nanis skada och Parks inträde i den 29' var vi tillbaka i matchen och gjorde första halvleks ända mål genom Paul Scholes. Synd var bara att det blåstes av för hand. Ett korrekt beslut av tyske domaren Wolfgang Stark.

När United väl kom ut i andra halvlek kändes det som ett nytt lag på planen. Borta var turkarnas övertag, publiken hade inte fått den utdelning de ville och United spelarnas erfarenhet av dessa matcher som de ständigt får spela varje år ger dem ett övertag mot första årslaget Bursaspur. Förmodligen fanns några väl valda ord av Sir Alex också med i spelarnas huvud.

Mål! 48' minuten. Darren Fletcher gör mål efter en fenomenal crosspassning från Carrick. Den skotska landslagsmannen placerar snyggt in 1-0 på halvvolley vid målvaktens högra stolpe och Fletchers andra mål för säsongen och andra totalt i Champions League är ett faktum.

Efter vårt mål sjunker tempot lite och turkarna verkar inte kunna utnyttja chanserna ordentligt. Målskytten Fletcher trampar snett och Sir Alex kastar in Bebé, matchens spelare mot Wolves härom veckan och den pigge portugisen får upp farten direkt.

Mål! 73' minuten. Gabriel Obertan gör sitt första mål i en tävlingsmatch för United och trots publiken vilda sjungande och påhejande av sitt egna lag kan man säga att matchen är över. Park står för assisten och Obertans avslut sitter stenhårt uppe i hörnet.

Mål 77' minuten. Scholes är geniet bakom målet som Bebé snyggt sätter bakom en chanslös målvakt. Portugisen verkar leva upp den prislapp (~95 mkr) som Sir Alex betalade för honom. Han visar kyla, vilja och stor beslutsamhet i de matcher han medverkar i och 2 mål på de 2 senaste matcherna är lovande får man säga.

Trots vår stora ledning och totala utspel i andra halvlek ger Bursaspor inte upp men lyckas inte skapa någonting de sista 15 minuterna av matchen då United spelar taktiskt och passar runt bollen utan en chans för turkarna att komma åt den. Bröderna da Silva får återigen vara på planen tillsammans då Fabio kommer in för Evra i den 81' minuten.