måndag 1 november 2010

Uniteds möten med Turkiet

Alla vet om det men ingen är beredd att erkänna det. Även om turkisk fotboll inte är den allra mest attraktiva finns det få lag i Europa som vill åka ner och spela i den kokande gryta som uppstår varje gång ett turkiskt lag har hemma match. Än hellre vill man spela där om turkarna i behov av poäng. Många lag har försökt, men få lag har lyckats. Här ges en tillbaka blick över vårt United och deras tidigare möten sejourer i och mot turkiska lag.
Galatasaray: 
Matcher: 4 
Vinster: 1 
Oavgjorda: 3 
Förluster: 0 
GM: 7 - IM: 3


Fenerbahce:
Matcher: 4
Vinster: 2 
Oavgjorda: 0 
Förluster: 2
GM:8 - IM:6


Besiktas: 
Matcher: 2
Vinster: 1 
Oavgjorda: 0 
Förluster: 1 
GM: 1 - IM: 1


Bursaspur:
Matcher: 1
Vinster: 1
Oavgjorda: 0 
Förluster: 0
GM: 1 - IM: 0

Sammanfattad statistik:
Spelade matcher: 11
Vunna: 5
Oavgjorda: 3
Förluster: 3
Gjorda Mål: 17
Insläppta Mål: 10
Målskillnad: +7
Som man kan utläsa från statistiken ovan har United ett litet, ytterst litet övertag mot turkiska lag, men det är ändå som spelarna kommer fokusera på eller tänka på inför morgondagens match mot Bursaspor där turkarna är tvungna att vinna. Det fruktansvärda tryck som kommer från läktarhåll kan få även den kyligaste spelaren att tappa all koncentration och turkarna som är vana vid den kaotiska läktarkulturen har alltid ett större övertag gentemot många andra europeiska lag på hemma plan.

Glory Glory Man United / Andreas

1 kommentar:

  1. Det blir vinst tror jag :) Självförtoendet finns kvar från förra matchen i ryssland så det blir nog inte alls svårt hemma :)

    SvaraRadera