torsdag 11 november 2010

Manchester City vs Manchester United - My verdict

En tråkig 0-0 historia på City of Manchester igår. 1 poäng vunnen eller 2 poäng förlorade är dock den stora frågan. Det var inte en match United med största säkerhet ska vinna. Det är inte säker 3 poängare, det är ett derby, en match där alla förutsättningar, laguppställningar och formtoppar eller dalar är som bortspolade. I ett derby kan vad som helst hända, och ingenting av det som kunde hända hände. Med bara 5 skott på mål och större delen av matchen på mittlinjen var resultatet sonika rättvist.

Nani gjorde comeback efter utgången mot Bursaspor förra veckan och laget såg bra ut på pappret. Det gjorde även City som ställde sina allra bästa spelare på planen, undantaget var kanske Johnson, men vem bryr sig egentligen om City? Allt snack om matchen, alla förväntningar och förhoppningar på vad som skulle bli en grym match med tempo, hårda Premier League tacklingar och ett sällan skådat passningsspel försvann ju längre matchen gick.

"City are very difficult to beat on their own ground". "That's obvious from the way they set their stall out in the second half, to make sure they weren't going to lose the game"- Sir Alex

Matchen blev en taktiskt triumf för Mancini som var nöjdast efter när det båda tränarna blev intervjuade. Sir Alex var som vanligt besviken på sin italienska kollega och menade att City var fega och nöjda med en poäng och att det lyste igenom under hela matchen. Inget av lagen vågade ta de risker som krävdes för att kunna göra ett mål, och i slutändan var det ingen värdig vinnare i Eastlands igår. Något som vi dock kan glädjas år är bulgaren Dimitar Berbatovs 100 match i United tröjan. Grattis Baba!

Det ända som hände som var någorlunda farligt under första halvleken var när vår veteran Scholes blev lite för het och drog på sig en frispark strax utanför straffområdet, men Tevez skottförsök räddas fint av Van der Sar och sett till de förhoppningar som fanns innan matchen var första halvan en ren besvikelse. Nani och Evra hade också skott på mål men Hart behövde inte anstränga sig och försöken var tama. I den andra halvlekens 49' minut haltade Rafael av och Brown ersatte honom.

Indikationer till en matchförbättring kom när Berbatovs halvhyfsade skott hamnade på Hart och Tevez någon minut senare avlossade en strumprullare som Van det Sar fångade enkelt. Men den höjning i spel och tempo man hoppats skulle rivstarta i andra halvlek dröjde och kommer kanske mot Aston Villa på lördag 13.45. Spelet hårdnade lite men det var inte i närheten av vad de föregående derbyna har bjudit på. Tyvärr fick publiken aldrig den upplevelse som på förhand sett så lovande ut. Men vi kan inte klaga heller, vår förlust nolla är intakt och 1 poäng mot lillebror är inte allt för dåligt, och med tanke på vad hemma publiken borde tycka om sitt favoritlag kanske Mancini har coachat sitt sista derby. Som hemmalag måste man våga mer än vad City gjorde, och det märktes klart att dem var ute efter 1 poäng.

"Some of our football was very good. We were very confident, we had good composure on the ball but we needed to make chances and we needed to win the match.