torsdag 4 november 2010

Cristopher "Chris" Smalling - Från Little League till Champions League

Den 20- årige engelske u21- landslagsbacken som anslöt till United inför säsongen spelade i tisdags sin tredje Champions League match från start, i vilka United har hållit nollan alla tre. Det började med besvikelsen hemma mot Rangers (0-0) där Valencia skadade sig allvarligt, fortsatta med Bursaspor hemma (1-0) och borta (3-0) för den unge Smalling som föddes i Greenwich utanför London. 



Det pratas alltid om att spelare behöver ett år på sig för att kunna acklimatisera sig i en större klubb, speciellt i en så stor klubb som Manchester United, men som vi ser har Smalling ett moget spel för sin ålder och verkar passa bra in i backlinjen, oavsett vem han spelare med. I tisdags var det tillsammans med Vidic, och även om det inte var en kliniskt effektiv backlinje avstyrdes de flesta av turkarnas offensiva hot genom bra kommunikation och avläsning från Uniteds sista fyra. 


Smalling som skrev på för United redan förra säsongen blev kvar i Fulham i enlighet med den överrännskommelse som gjordes och spelade totalt 13 matcher för London klubben, och lyckades med bedriften att göra ett självmål mot rivalen Chelsea som vann matchen med 2-1 i avslutningen på säsongen 2009. Smallings första match för United var inhoppet i hemma mot West Ham (3-0) när han bytte av Evans i slutet av matchen. 



Allt sedan dess har Smalling fortsatt att utvecklas och allt pekar på att han kommer bli en riktigt bra mittback för oss och för England i framtiden. Håller han sig skadefri och fortsätter få förtroende från Sir Alex kommer Evans och Smalling kampera ihop tillsammans under många år i försvaret och vi kommer inte behöva leta efter mittbackar på länge. Chris själv säger att han stortrivs i United och att han lever som i en dröm förtillfället.


“Coming to a new club and playing in the biggest competition is great, keeping clean sheets is what a defender likes and hopefully we can carry that on, I’m really enjoying the games".  


Faktaruta:
2007-08: Maidstone United, Matcher: 12 Mål: 0
2008-10: Fulham, Matcher: 13 Mål: 0
2010- : Manchester U, Matcher: 7   Mål: 1


Glory Glory Man United / Andreas

1 kommentar: