söndag 24 oktober 2010

Stoke vs Manchester United - My verdict

Säsongens första bortaseger är ett faktum - härligt! Men det krävdes en mexikans hjälte för att kunna ta med sig alla 3 poängen hem på ett svårspelat Britannia Stadium.

Med föga hopp om mer än 3 poäng såg jag inte fram emot den match som kunde avgöra Uniteds utgång i titelracet redan nu då suveräna serieledaren Chelsea sakta men säkert nötte ner ett tappert Wolverhampton på lördagen (2-0, Malouda, Kalou). För att vi inte ska tappa allt för mycket mark upp till ligaledaren från London var 3 poäng mer än välbehövligt, inte bara för tabellen men också för självförtroendet. Det är har varit en jobbig vecka för oss alla i och med Rooneys uttalanden om att vara eller icke vara.

Mål! 27' minuten. Hernandez konstnickar in bollen. Nani slår en kort hörna och matar in en fin cross mot Vidic som skarvar vidare till Hernandez som med bakhuvudet! nickar in bollen otagbart för en överraskad Sörensen. Glädjen hos Unitedspelarna är stor och resultatet 0-1 är knappt förtjänt. Uniteds insats i förstahalvlek kan summeras av Gary Neville. Han är långsam, våldsam och saknar allt det han tidigare var. Att vi inte är 10 man efter en andra galen tackling är vi flera som är glada över och Marriner borde få en stor ask choklad av Sir Alex.

In i andra halvlek kommer Wes Brown, och vilken glädje. Den förra backtalangen har bara spelat en handfull minuter i år och behöver matchas in för att klara det hektiska spelschemat. Tillbaka till matchen. Den enda som presterar hyfsat offensivt är faktiskt Berbatov som med farliga vrickningar och smarta direktpassningar får fram bollar till löpande United spelare. Han ser het ut bulgaren, men man vet aldrig vad man får. Det kan vara en cykelspark som avgör eller löpmeter på strax under 4,5 kilometer på en match. Han blandar och ger Baba.

Mål! 81' minuten. Tuncay som varit en friskt fläkt för Stoke skär in i ett passivt United försvar och skruvar på ett oerhört vackert sätt in kvitteringen i Van der Sars borte hörn. Vilket sätt att fira 100 Premier League matcher. Skottet sitter otagbart för holländaren och United har återigen tappat en ledning. Det är Stokes första mål på United på Britannia Stadium i Premier League spel och nu känns allting tungt igen.

Mål! 86' minuten. Chicharito styr in Evras cykelsparksförsök. Berbatov lyckas lyfta in bollen till den avige Evra vars misslyckade skottförsök hamnar hos Hernandez som hur kyligt som helst vrickar in 2-1 och glädjen, euforin, lyckan är total. Ferdinand springer längsmed Unitedfansens läktare och hoppar och jublar, fans finns inne på planen och jag tror till och med att några av matchvärdarna fanns med i vår segerhög där Hernandez självklart var huvudpersonen.

Äntligen börjar vi känna igen det dödlig United som alltid gör ett mål efter 85' minuten. Det United som kan spela uruselt hela matchen men ändå avgöra och ta 3 poäng. Ett United som har haft förbannat svårt att stänga matcherna trors elegant spel, snygga mål och passningar. Ett United som verkligen behövde ta 3 poäng, blev av med dem kort före slutet men visade hjärta och vinnarinstinkt värdig endast en Premier League mästare.