onsdag 27 oktober 2010

Ballon d'Or - Var är Rooney?

Så var det dags igen, världens mest eftertraktade fotbollspris, Ballon d'Or eller Guldbollen som den också heter har fått sin nominerade och den stora överraskningen tycker jag är att vår engelske landslagsanfallare, den hårdjobbande Wayne Rooney som ensam lyfte United till oanade höjder förra säsongen inte är bland de nominerade. Måhända att han tillsammans med England var en stor besvikelse i sommarens VM-slutspel men ett så bra lag som England skall inte stå och falla med en enda spelare. Att Rooney har lastats för Englands fiasko blev uppenbart då han på hemmaplan, i England buades ut i de inledande Premier League omgångarna och endast på Old Trafford blev han behandlad med den respekt som en spelare av hans kaliber är värdig.



Prisutdelningen som sedvanligt sker i Zürich, Schwiez, tillkännager den slutgiltiga vinnare den 10 januari 2011. De 32 spelare som är nominerade till Ballon d'Or är utspridda över fyra länder, och det visar hur jämnt det är i den moderna fotbollen. Tyskland tar ständigt in på Italien som Europas tredje populäraste liga och endast de Engelska fotbollslagens prestationer i Champions League samt Europa League gör att England fortfarande ligger 1:a som Europas populäraste liga. Tyskland toppar förövrigt publikligan före England tätt följt av Spanien samt Italien.

De 32 nominerade är: 
Daniel Alves (Brasilien/Barcelona), Carles Puyol (Spanien/Barcelona), Andres Iniesta (Spanien/Barcelona), Xavi (Spanien/Barcelona), Lionel Messi (Argentina/Barcelona), David Villa (Spanien/Barcelona)

Philipp Lahm (Tyskland/Bayern Munchen), Bastian Schweinsteiger (Tyskland/Bayern Munchen), Thomas Muller (Tyskland/Bayern Munchen), Arjen Robben (Holland/Bayern Munchen), Miroslav Klose (Tyskland/Bayern Munchen)

Iker Casillas (Spanien/Real Madrid), Xabi Alonso (Spanien/Real Madrid), Mesut Özil (Tyskland/Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid)

Julio Cesar (Brasilien/Internazionale), Maicon (Brasilien/Internazionale), Wesley Sneijder (Holland/Internazionale), Samuel Eto'o (Kamerun/Internazionale)

Didier Drogba (Elfenbenskusten/Chelsea)
Cesc Fabregas (Spanien/Arsenal)
Asamoah Gyan (Ghana/Sunderland)
Diego Forlan (Uruguay/Atletico Madrid)

Som vi ser har Premier League (3) inte många nominerade spelar med till skillnad från exempelvis Spanien (11) och Tyskland (5). Tittar vi närmare är det inte enda engelsman nominerad och detta säger en del om hur världen ser England som fotbollsnation. Nu lär diskussionen om importförbud mot utländska spelare återigen blomma upp. 

Ett glädjeämne för oss United-fans är ändå att Sir Alex blivit nominerad till det ärofyllda priset "World Coach of the Year" eller årets tränare. Tillsammans med Ferguson återfinns också Wenger (Arsenal) och Ancelotti (Chelsea) för att nämna några. 

Glory Glory Man United / Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar