fredag 29 oktober 2010

Inför Manchester United - Tottenham

På lördag väntar Harry Redknapps Tottenham och det är inte bara en sex poängs match där förloraren riskerar att få se Chelsea rycka ifrån. Det är också en match mellan två klassiska managers i Premier League med ambitioner att hamna högre upp i serie systemet än de gjorde förra året.

Inför toppmötet, där vi står på 17 poäng och Tottenham på 15 är kampen om andra platsen där Vi (17), Arsenal (17), våra värsta rivaler City (17), Tottenham (15), och överraskande nog West Bromwich (15) alla jagar serieledaren Chelsea (22). Inför möten med just lag som Tottenham blir det extra viktigt att vinna, för att de förlorar poäng samtidigt som vi rycker. 

United har vunnit de sju senaste årens möten på Old Trafford, och aldrig förlorat en match mot Spurs i Premier League på hemmaplan. Förra årets match slutade med en övertygande 3-1 seger, trots det sena avgörandet där evigt skadedrabbade Ledley King kvitterade i den 70' minuten innan matchens spelare, Nani gjorde 2-1 i 81' och Ryan Giggs definitivt avgjorde matchen med sitt 3-1 mål i den 86'.


Årets Tottenham är bättre än fjolårets och med succé förvärvet från Real Madrid Rafael Van der Vaart i storform blir matchen jämnare och svårare än vad jag hoppats. Med Rooney, Valencia, Giggs och Owen borta ser laget lite tunt ut och frågan är om Sir Alex väljer att spela Obertan eller Park på högermitten. När Wolves besegrades i torsdags luftades mängder med spelare och det troliga är att Sir Alex byter hela startelvan och ställer upp följande lag:

Van der Sar
O'Shea-Ferdinand-Vidic-Evra
Park-Fletcher-Scholes-Nani
Hernandez-Berbatov
Bänk: Kuszczak, Neville, Brown, Obertan, Macheda, Carrick och Gibson

Kommentar: Jag tror att det blir en jämnare match än på länge. Tottenham har fått smak på hur det är att vara bland de bästa lagen i England och vill fortsätta visa fjolårets 4:e plats inte var en tillfällighet. United å sin sida vill givetvis slå rivalerna Chelsea och bli det enda laget i England med 19 serie segrar i högsta ligan. Med heta spelare som Nani och framförallt Javier "Chicharito" Hernandez i laget har vi vad som krävs för att besegra Spurs imorgon och även om underskattning alltid skall beaktas är spelarna så professionella att något sådant inte borde förekomma. Mexikanaren, bulgaren och portugisen står för det offensiva kreationerna medan hårdjobbande trion Park-Fletcher-Scholes gör grovjobbet för United.

Mitt tips: Jag tror att vi vinner matchen med 2-0 efter en briljant inledande kvart där vi får 1-0 tidigt. Avgörandet kommer sent i matchen efter att Tottenham arbetat sig in men vi visar att de senaste matchernas sena avgörande stärkt oss och så blir även fallet i denna match. Fletcher och Berbatov gör målen.

Glory Glory Man United / Andreas

1 kommentar: