måndag 25 oktober 2010

Inför Manchester United - Wolverhampton

Då var det dags igen. På tisdag kväll smäller det på Old Trafford när regerande Carling Cup mästarna Manchester United tar emot Wolves. Med tanke på den svåra borta matchen på Britannia Stadium igår kommer Sir Alex Ferguson förmodligen byta ut hela startelvan och som vanligt spela med de yngre förmågorna i en turnering som inte har fullt så hög status som man kan önska. En cupseger är alltjämt en cupseger, och varje pokal som vinns stärker vår dominans som England bästa lag. 


En av Uniteds största legeneder, Bryan "Bobby" Robson säger i en intervju att de yngre spelarna måste ta turneringen på allvar och lära sig ta det ansvar som krävs för att bära den röda tröjan. Om United vinner turneringen blir det för tredje gången i rad och ett hattrick i segrar är alltid någonting att vara stolt över. Speciellt med tanke på att andra "big four" lag som Arsenal och Liverpool inte har vunnit några titlar på ett par år, något som alltid svider i rivalernas ögon. "Ungdomarna har en jättebra chans att visa för både tränare och publik vad de går för när de får chansen att spela i viktiga turneringsmatcher". - Bryan Robson


Den troliga startelvan mot Wolverhampton
Kuszczak
Brown-Smalling-Evans-Fabio
Obertan-Gibson-Anderson-Park
Macheda-Owen
Bänk: Amos, Bebe, Carrick, Dudgeon, Stawart, Keane och Eikrem


Kommentar: En stark startelva som visar vår truppbredd. En stabil backlinje som saknar den skadade Rafael men med spännande framtidslöftena Evans och Smalling ser Brown ut att ta högerbacksplatsen. Ett mittfält som saknar en av mina absoluta favoriter, Owen Hargreaves, men rapporter gör gällande att han verkligen är påväg tillbaka in i matchform. Park måste komma igång och en match mot Wolves kan vara nyckeln för att få Sydkoreanen att kvickna till och komma in i matchtempo. Ett snabbt anfallspar där nya supersub, "Kiko" Macheda spelar tillsammans med Uniteds nummer 7, Owen. Eftersom vi spelar en tuff hemma match mot Tottenham på lördag tror jag att Ferguson vilar Carrick med chans för ett eventuellt inhopp beroende på utgången i matchen. 


Vi borde vinna, och har helt klart laget för det men man skall inte underskatta McCarthy och hans mannar. Dem är säkert revanschsugna efter lördagens tunga förlust mot ett klart bättre Chelsea och den här gången tror jag inte McCarthy går inte med strategin att det kommer viktigare matcher utan kommer matcha starkast möjliga startelva. Wolves ligger förtillfället på 19 plats i tabellen på samma poäng som West Ham men med bättre målskillnad. En seger mot United och McCarthy får ytterliggare några matcher på sig att styra upp lagets dåliga inledning på säsongen.


Mitt tips: 2-0 till United, målskyttar: Macheda och Obertan


Glory Glory Man United / Andreas

2 kommentarer:

  1. man united vinner nog matchen lätt! :)

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att fallet är så, men allt avgörs på motivation :) Var det en misslyckande eller planerat att ni åkte ut mot Newcastle?

    SvaraRadera