tisdag 26 oktober 2010

Manchester United vs Wolverhampton - My verdict

Den lilla ärtan, Javier "Chicharito" Hernandez stod återigen i centrum när Wolves besegrades med 3-2 i Carling Cup och Uniteds chans på en tredje rak final på Wembley är nu bara 3 matcher bort. Mexikanen avgjorde mötet med sitt 6 mål i United tröjan och visade att söndagens mål inte var en slump.

Inför dagens match hade Wolves inte gjort mål på Old Trafford på 3 tidigare möten och kanske var det en viss underskattning i blandning med ett reservbetonat United som ledde till en onödigt spännande men underhållande match. Den stora överraskning tycker jag var att Carrick fick börja från start tillsammans med Gibson. Den förre landslagsspelaren har underpresterat det senaste och har fått se sig petad av Sir Alex favorit Scholes men jag hade förhoppning att Carrick skulle få speltid på lördag i toppmötet mot Tottenham men eftersom Anderson inte återhämtat sig från sin smäll mot Bursaspur gick Carrick in från start.

Första halvlek är händelselös och bjuder inte på mycket underhållning medan andra halvlek är raka motsatsen.

Mål! 56' minuten. Den starkt ifrågasatta sommarvärvningen av före detta hemlöse potrugisen Bebé gör 1-0 till United efter ett misslyckat inlägg som via en försvarare går över Hennesseys huvud och in i mål. Att en Wolves försvarare står på mållinjen och försöker nicka bort bollen är förgäves då den assisterande domaren har vinkat för mål.

Mål! 60' minuten. Vår ledning står sig dock inte länge för den kraftfulle vänsterbacken George Elokobi nickar distinkt in en hörna och Amos är ute och viftar vårgetingar och borde ta på sig målet.

Mål! 70' minuten. Den sydkoreanske duracell-kaninen Ji-Sung Park är målskytt efter en United kontring där Parks passning mot Macheda bryts och vår elegante nummer 13 är först på bollen som ligger fri och sätter kliniskt 2-1 i högerhörnet.

Mål! 76' minuten. Nu har vi gjort det igen. Tappat vår ledning inte bara en utan två gånger om. Foley avslutar i bortre hörnet och Amos står på fel ben och kan inget göra. Hjärnan bakom målet är dock förre United spelaren Ebanks-Blake och Steven Fletcher som spelar snyggt innan den sistnämnde gör en klack framspelning som Foley gör mål på.

I den 80' minuten byts söndagens hjälte och Stretford Ends nye favorit in, mexikanen Javier "Chicharito" Hernandez. Han byter av portugisen Bebé och det är med spänning vi ser fram mot att återse den kvicke, finurlige och tekniske målskytten. Han har gjort ett bra jobb och visar redan nu att han har kvalitéer som påminner starkt om en ung Ronaldo/Nani. Fortsätter han så här har vi en ny världsspelare om 1-2 år. Vilket köp!

Mål! 90' minuten. "The mexiacan has done it again, unbelievable"! skriker kommentatorn och visst är det så. Hernandez förmåga att skapa någonting av ingenting har visat sig från den bästa sidan och 3-2 för United är ett faktum. Med en kvick fint kommer "Chicharito" loss från sin försvarare och avlossar ett skott som Hennessey är på men inte har kraft nog att styra utanför. Återigen visar vi hur starka vi är de sista 10 minuterna och användandet av den gamla klyschan, "det är inte över förrän den feta damen sjunger" visar sig på nytt användbar.